Targoncagumi típusok

minden targoncához való abroncs

Targoncagumi kínálat széles választékban

Kínálatunkban alacsony, közepes és magas kategóriájú targonca abroncsokat találhat. Amennyiben targoncája magas terhelésnek van kitéve, érdemes minél jobb minőségű targoncagumit vásárolnia, hiszen akár 3x hosszabb élettartammal bír, miközben kíméli a futóművet is. Magas minőségű targoncagumik közül a Trelleborg márkát ajánljuk.

Keresse meg szakértő kollégáinkat és kérjen tanácsot, hogy a targonca típusnak megfelelő gumik közül melyik típust ajánljuk Önnek.

Tömör targoncagumi

A tömör gumik 3 keverékből álló termékek és korszerű előállítási technológiát képviselnek.

A tömör gumiabroncs a legelterjedtebb gumiabroncs, hiszen ötvözi a fúvott és az acélpántos (cushion) gumik előnyeit: kényelmes, tartós, a lehető legmodernebb technológia napjainkban.

A tömör gumi nem levegővel töltött, hanem általában két vagy három réteg gumiból készül – a rétegek száma egyenes arányban áll a tartóssággal, a komfort szinttel és a minőséggel.

 Minden réteg más-más gumikeveréket használ. Nagyon strapabíró gumik, sérülések nem jellemzőek. Mivel a szilárd gumiabroncsok szúrásbiztosak, tökéletesek azokon a targoncákon, amelyeket éles törmelékkel teli környezetben vezetnek. Kevésbé kényelmes, mint a fúvott gumiabroncsok.

Fúvott targoncagumi

A Pagát a fúvott gumik széles skáláját kínálja a különböző felhasználási területekhez, pl, szabad területre, göröngyös talajhoz. A gumiabroncsokat belsővel és tömlővédő szalaggal  szállítjuk, továbbá a gumi futófelülete acélszalaggal vagy más anyagokkal erősítettek. A gumiabroncsok belsejében uralkodó légnyomás ellenáll a gumiabroncsot nyomó erőkkel szemben és csillapító hatást kölcsönöz az abroncsnak. Általában a fúvott gumiabroncsokkal szerelt targoncák vezetése kényelmes: alkalmasak sík vagy sima felületeken, de alkalmasak egyenetlen terepen is, például építkezéseken való használatra is. Hátrányuk, hogy a gumiabroncsok sérülékenyek: a törmelék, a szögek és az éles tárgyak könnyen okozhatnak sérülést rajtuk. A targonca gumiabroncsok teszteltek, hogy könnyen vegyék az akadályokat a mindennapi terhelések következményeit.

A pneumatikus gumiabroncsok széles skálájú gumiprofilokkal rendelkeznek. Ezek mindegyike alkalmas egy-egy adott alkalmazásra.

Fehér, nyomot nem hagyó targoncagumi

Cégünk a nyomot nem hagyó, fehér tömörgumi kerekek széles választékát kínálja.

Az ipari gumik többsége fekete. Ennek oka, hogy a abroncsok gyártásakor kormot adnak a természetes gumi keverékhez. A korom a gumit kopásállóbbá teszi azáltal, hogy elnyeli a hőt és megvédi a gumikat az UV sugárzástól: emiatt hagyja a targonca a fekete nyomot a padlón. 

A nyomot nem hagyó gumiabroncsok előállításakor nem kerül korom a keverékbe. A targonca gumik az élelmiszer-, gyógyszer- és számítástechnikai iparban népszerűek, de bárhol, ahol műgyanta padló van,  ott is fehér, vagy sárga abroncsokat használnak.

fehér targoncagumi
acélpántos targonca

Acélpántos (cushion)targoncagumi

Hasonló szilárdságú, mint a tömör abroncs, azonban egyetlen réteg szilárd gumiból készülnek, amelyet acél peremre formáznak. Ezek a gumiabroncsok is defektmentesek, így alkalmassá válnak durva, szennyezet felületeken való munkára.

Kapható különféle keverékben széles profilválasztékkal, létezik sima, mintás gumi is, hogy eleget tegyen az eltérő, extrém üzemeltetési feltételeknek.

Habbal töltött targoncagumi

A habbal töltött targonca gumi gyorsan lett nagyon népszerű azon területeken, ahol csak fúvott gumi szükséges, de előfordulhatnak kerékdefektek. A hab eredetileg folyadékként kerül a gumiba, ahol megkeményedik. A hab súlya és sűrűsége extra ellensúlyként szolgál, így növeli a gépek stabilitását.

A leggyakrabban használatos: hulladék-ártalmatlanításnál, bontókban, fémszerkezeti gyártóknál. A habbal defektvédetté tett targonca gumik csaknem úgy viselkednek, mint a fúvottak, ugyanakkor tartósabbak.

Defektmentesítő folyadék:

Egy kerékdefekt-védelmet nyújtó megelőző módszer: a fúvott targoncagumiknál használva megelőzi a legtöbb szúrt kerékdefektet és levegőszivárgást. A keréktárcsánál és a  gumi peremnél gyakorlatilag megszűnik a szivárgás. A folyadék megbízható tömítőanyag szúrt sérülés esetén, mely nagyban csökkenti a hegyes vagy éles tárgy okozta  kerékdefektet.

Urethan görgők és kerekek

A Pagát a poliuretán felpréselhető kerekek átfogó választékát kínálja, az Ön bármely igényének megfelelően. Bármilyen gyártmányú tolóoszlopos targoncához, raklapemelőhöz  és gyalogvezérlésű targoncához használhatók.

Amennyiben műszaki kérdésük van vagy szeretnének targonca gumikat rendelni, munkatársaink szívesen segítenek, és szakszerű tanácsot adnak bármely ipari gumiabronccsal kapcsolatban.