Targoncagumi hibák

Tudnivalók a kezdetektől

Érdemes odafigyelni az alábbi típushibákra

Az alábbiakra figyelve, meghosszabbíthatja a targonca gumik élettartamát, és csökkentheti a gumi szervizköltségeit. Amennyiben az alábbi jelenségeket észleli, ne késlekedjen, kérje targonca gumiszerviz ajánlatunkat cége számára is!

A targonca abroncsok karbantartása

A targonca gumik cseréje nem mindegy, hogy mikor következik be, hiszen komoly kiadásnak számíthat!

Mit tehet annak érdekében, hogy minél tovább tudja használni biztonságosan targoncája gumiját?

Megfelelő nyomás fúvott gumik esetén

Akárcsak az autók esetében, az energia-megtakarítás és a károsodás megelőzése érdekében is nagyon fontos, hogy a targonca gumiabroncsai megfelelő nyomásra legyenek felfújva.

A pneumatikus gumiabroncsok folyamatos vezetés után elveszítik a légnyomást: a kezelési utasítás szerinti rendszerességgel ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását! Alacsony nyomás esetén nagyobb a kockázata annak, hogy gépe felborul. A túlzott nyomás miatt pedig a gumik merevek lesznek, így csökken az ütésekkel szembeni ellenállást.

Tipp: Legyen felkészült és győződjön meg arról, hogy a tartalék gumiabroncsok nyomását is ellenőrzi!

A futófelület vizsgálata

Ismerje meg gépeinek futófelületét, hiszen csak ez segít majd azonosítani a túlzott kopást. Addig használhatja a gumiabroncsokat, amíg a futófelület mintája el nem kopott. A futófelület mintázatán felüli használat biztonsági kockázatot jelent, mivel a gumiabroncsok egyre érzékenyebbek a defektekre, balesetekre.

 

Biztonságos használat

A jó vezetési magatartás elengedhetetlen, ha meg akarja akadályozni a gumiabroncsok kopását. A túl gyors kanyarok, a hirtelen fékezés és gyorsulás szintén erősebben koptatják az abroncsokat. Amellett, hogy pénzt takarít meg abroncsainak lassabb kopásával, csökkenti a gördülési ellenállását, ezzel energiát és üzemanyagot takarít meg.

Biztonságos tárolás

Kerülje el a géppel való parkolást ott, ahol hosszabb ideig közvetlen napfény éri: az erős napfénytől sokkal gyorsabban kopnak az abroncsok. Azt is javasoljuk, hogy kerülje a zsírral, benzinnel, illékony oldószerekkel vagy más olyan anyagokkal való érintkezést, amelyek a gumi gyors erodálódásához vezetnek.